Kosttilskud til kvinder - hvad har du brug for?

Kosttilskud til kvinder - hvad har du brug for?

Det kan være en jungle, at finde ud af hvilke vitaminer og mineraler ens krop har brug for. Og først og fremmest så er det vigtigt at sige, at med en sund og varieret kost, så er rigtig mange dækket godt ind. Alligevel er der nogen særlige hensyn man skal tage som kvinde og specielt i den fertile alder typisk 20-50 år. Nedenfor har vi sammenfattet anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen, det Nordiske Næringsråd sammen med data fra vores mere end 10.000 kvindelige brugere. 

 

Jern tilskud på 15mg dagligt. Ifølge undersøgelser er indtager 53% af danske kvinder i den fertile alder med månedlig cyklus utilstrækkeligt med jern, hvilket giver sig udslag i mangel på energi og træthed. Tilskud med jern bidrager til et reducere følelsen af træthed, et normal energistofskifte og dit immunforsvar.     

 

D-vitamin tilskud på min 10µg dagligt. På vores nordlige breddegrader er der generelt mangel på d-vitamin i vinterhalvåret (oktober- april). Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen et dagligt tilskud på 10µg dagligt i de mørke måneder. D-vitamin er vigtigt, da det bidrager til opretholdelsen af et normalt immunforsvar, muskelfunktion og normale knogler.    

 

Calcium tilskud afhænigt af din kost. Med baggrund i vores data på mere en 10.000 kvindelige brugere kan vi se en generel tendens til at kvinder indtager for lidt calcium gennem deres kost. Dette skyldes primært et lavt indtag af bl.a. mælkeprodukter. Calcium er vigtig for at opretholde sunde knogler og normal muskelfunktion. Dette skyldes at dine knogler opbygges til du bliver ca. 25 år, hvorefter der påbegyndes en demineralisering. Ved at indtage tilstrækkeligt med calcium kan du fastholde et sundt niveau i dine knogler. Endelig er calcium også vigtig for at undgå flossede negle.      

 

Omega3 fiskeolie. Indtager du min 3 måltider fed fisk om ugen behøver du ikke læse mere i dette afsnit, men gør du ikke, så vil vi klart anbefale et dagligt tilskud med Omega3 fedtsyrerne DHA og EPA. Udover en masse gode antiinflammatoriske egenskaber så bidrager fiskeolie med EPA og DHA til at fastholde hjertet og hjernens normale funktion og bygning. 

 

Er du gravid eller prøver du at blive så er der nogen helt særlige anbefalinger du skal følge bl.a. for folinsyre, d-vitamin og jern. Prøver du at blive gravid kan du læse vores anbefalinger på www.zentabox.dk/hvilke-tilskud-har-jeg-brug-for-til-at-blive-gravid-a  og hvis du er gravid kan du læse mere her: www.zentabox.dk/gravid-med-zentabox-kosttilskud-a   

 

Er du i tvivl om hvilke vitaminer og mineraler din krop har brug for, så tag vores sundhedstest og få svaret med det samme. 

Har du behov for kosttilskud? Tag vores sundhedstest og få svaret med det samme

  • Udviklet af læge, diætister, pharmaceut og ernæringseksperter
  • Følger Sundhedsstyrelsens og Nordiske Næringsråds anbefalinger 
  • Tilpasset til dig og din krop 
Navn

Hvad er dit navn?

Hvad er dit køn?

Hvad er dit køn?

HVAD FÅR DU MED ZENTABOX

HVAD FÅR DU MED ZENTABOX

Zentabox er dit 100% personlige kosttilskud tilpasset dig og din livsstil. Produceret og pakket unikt til hver enkelt i daglige tilskud, som er nemme at huske at tage i hverdagen eller have med på farten.

Hver Zentabox består af:

Én Zentabox
28 daglige tilskud
Gratis levering
Pakket og kontrolleret på Dansk Apotek